Marc Wilmots kan trainer worden bij zijn ex-ploeg

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Marc Wilmots blijft op zoek naar een nieuwe werkgever en komt nu in beeld bij één van de ploegen waar hij zelf nog voor speelde.

Marc Wilmots komt in aanmerking om trainer te worden bij het Duitse Schalke 04. Trainer David Wagner mag zich heel binnenkort aan een ontslag verwachten nadat hij twaalf wedstrijden op rij speelde zonder enige overwinning.

Wagner krijgt zijn ploeg niet meer tot winnen. Schalke staat ondertussen op de tiende plaats in de Bundesliga en ook na het heropstarten van de competitie lijkt er maar geen beterschap te komen in de ploeg en de prestaties.

Schalke heeft een mooi lijstje met trainers, maar de vraag is in hoeverre die allemaal realistisch zijn. Niet alleen financieel. Dus mikken de Duitsers liever op enkele ex-spelers, zoals Wilmots. En die ziet Schalke helemaal zitten.

Als speler kende Wilmots twee periodes bij Schalke. In 1997 won Schalke de Uefa Cup dankzij een beslissende penalty van Wilmots. De ex-bondscoach begon trouwens zijn trainerscarrière bij zijn ex-ploeg. In 2015 heeft Schalke al geprobeerd om Wilmots binnen te halen als trainer.