Anderlechthuurlingen mogen allemaal langer wegblijven, behalve eentje…

door: BVDO
Anderlecht heeft op dit moment acht spelers die op uitleenbasis weg zijn en spelen in een land waar de competitie heropgestart werd.

Die contracten lopen allemaal af op 30 juni, maar het seizoen zal in de competities tot eind juli lopen. Paarswit maakt er geen probleem van om die spelers nog een maand langer te laten blijven, ook al verdient RSC Anderlecht daar geen euro aan.

Voor bepaalde spelers hangt er ook nog sportief succes aan vast. Zo kunnen Milic en Josue Sa nog de promotie afdwingen en wil Saief met Gdansk de play-offs van de competitie spelen. Een maandje extra contract tekenen is dan de enige oplossing. Officieel is er echter nog geen vraag gesteld aan paarswit, enkel voor Dauda Mohammed die bij Esbjerg uitkomt.

Door langer te spelen, kan de waarde van de spelers nog stijgen, anders vliegen ze op Neerpede toch maar in de B-kern. Op die regel is één uitzondering: Alexis Saelemaekers. Hij wordt gehuurd door AC Milaan en die aankoopoptie, 3,5 miljoen euro, wil Anderlecht wel voor 30 juni gelicht zien. Vooral om extra cash in het laatje te hebben.