Imago internationale school krijgt deuk door coronafeestjes: “Verwerpelijk en arrogant”

door: BVDO
Gisteravond hebben studenten van het Europacollege bij de viering van het einde van het academiejaar het wel erg bont gemaakt.

Alle coronaregels werden met voeten getreden en de opgeroepen politie werd serieus uitgescholden. In overleg met de diensten van de rector van het Europacollege vonden in de verschillende studentenhuizen afscheidsfeestjes plaats. Afspraak was dat bezoekers niet zouden worden toegelaten. In het studentenhuis aan het Biskajerplein bleken uiteindelijk meer dan 100 studenten aanwezig en liep het danig uit de hand. De buurt werd op stelten gezet en de politie moest herhaaldelijk tussenkomen. Er wordt nu onderzocht in welke mate nog gerechtelijk kan worden opgetreden.

Korpschef Dirk Van Nuffel reageert verbolgen: “Nu wordt het pas verontrustend wanneer afgestudeerden van het Europacollege die ooit de top van de Europese politiek, administratie en diplomatie zullen bereiken zich op zo’n verwerpelijke en arrogante manier gedragen. We gaan voor de start van het volgende academiejaar een en ander uitpraten met de nieuwe rector van het Europacollege. Jonge Europeanen in Brugge zouden een verrijking moeten betekenen voor onze stad maar daar is al een tijdje steeds minder van te merken !”