Vinden Vlamingen dat mondmaskers verplicht moeten worden in winkels?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Virologen luiden de alarmbel. In België wordt het dragen van een mondmasker op drukke plaatsen geadviseerd, maar slechts heel weinig mensen dragen het effectief. Daarom vinden onder meer Marc Van Ranst en Steven Van Gucht dat dit een verplichting moet worden.

Het is een maatregel die voor heel wat discussie zorgt. Wij vroegen de mening aan onze lezers. 3.900 mensen beantwoordden onze vraag 'Vind jij dat mondmaskers in winkels en op markten verplicht moeten worden?'. Een meerderheid van 57% antwoordde 'ja'.

"Voor dat halfuur dat je gaat winkelen ga je daar niet dood van. Het zou erger zijn als je het virus oploopt of iemand van de familie zou verliezen. Ik heb twee maanden geleden mijn moeder aan corona verloren en het maakt mij kwaad als ik sommige mensen hoor", reageert Rosaria.

"Dit moet niet alleen voor jezelf maar uit respect voor de anderen", vindt Daniella.

Er zijn ook tegenstanders van een verplichting. "Iemand met gezond verstand weet zelf wel waar en wanneer je het moet dragen", aldus Felix.

"Ik kijk zelf of het nodig is. Als er veel volk is en geen anderhalve meter afstand, dan doe ik hem aan. Gewoon gezond verstand gebruiken zou al veel zijn", vindt Ria.