Maggie De Block verrast: “Winkels kunnen je verplichten een mondmasker te dragen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Nationale Veiligheidsraad besliste tot woede van experts en vakbonden niet om een mondmasker verplicht te maken in supermarkten.

Minister Maggie De Block waarschuwt al een tijdje dat mondmaskers voor een vals gevoel van veiligheid zorgen. De regels in de supermarkten zijn voor haar nu al voldoende streng genoeg om voor een veilige situatie te zorgen.

Voor De Block kunnen winkels zelf wel beslissen dat een mondmasker verplicht wordt. “Wil je zelf een masker opzetten, dan kan dat", zegt Maggie De Block aan Het Laatste Nieuws. "Wil de uitbater of de winkelier dat je dat doet, dan kan hij dat vragen via een papier aan zijn deur en de klant moet dat naleven. In een boetiekje waar de pashokjes dicht bij elkaar staan en iedereen er tegelijk uitstapt, lijkt me dat geen slecht idee.”

Toch is het volgens De Block niet echt nodig en volgt ze het advies van de experts niet, ook al is de nonchalance bij de bevolking groot. “De motivatie was niet echt wetenschappelijk onderbouwd. Het was meer om een statement te maken, zodat we aandachtig blijven voor het coronavirus. Maar je moet het mondkapje niet tot symbool van het virus maken.”