Marc Van Ranst is er niet gerust in: “Daar hou ik mijn hart echt voor vast”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Marc Van Ranst vertelde in ‘Spits’ op Radio 2 wat hij van de recentste Veiligheidsraad vond. Hij had het uiteraard ook over het niet verplichten van mondmaskers in winkels.

"Ik blijf voorstander om de mondmaskers in de winkels te dragen. Maar in de politiek moet je een zo groot mogelijke coalitie vinden om zo iets er door te krijgen. Je zou verschieten van het draagvlak daarvoor. Heel wat mensen willen dat ook. Deze maatregel zal er ook wel komen van het moment dat de epidemie terug in snelheid toeneemt”, aldus Marc Van Ranst.

“Vandaag is de maatregel genomen dat we weer langer in de supermarkt mogen blijven en dat we ook met meer mensen mogen gaan winkelen. Dan hopen we dat de winkeliers gaan blijven zeggen dat er maar een beperkt aantal personen op een bepaalde oppervlakte mogen gaan en staan", zegt de viroloog.

"Ik hou mijn hart vast voor de reizen. Er bestaat nu de mogelijkheid om te reizen naar landen waar er meer coronagevallen zijn. Het gevaar bestaat dat de mensen het virus op die manier meebrengen naar België. Zo is het ook gebeurd in het begin. Elk moment kan er terug een opflakkering zijn. Dat wil niet zeggen dat we niet van het leven mogen genieten. Het is vakantie en dan horen we van 'deze pauze in de epidemie', en hopelijk duurt die heel lang, gebruik te maken om ons te amuseren.”