Federale politie arresteert 2 voortvluchtigen die samen 27 jaar de cel in moeten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Op woensdag 25 juni is het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Politie erin geslaagd om op één dag twee voortvluchtige veroordeelden te arresteren.

Beide personen, elk van hen veroordeeld voor verschillende feiten en samen goed voor 27 jaar gevangenisstraf, werden gearresteerd na intens speurwerk. Deze arrestaties zijn het resultaat van een optimale samenwerking tussen de lokale en federale politiediensten.

De eerste voortvluchtige, A. L., werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. Dankzij een nauwe samenwerking met de Lokale Politie kon deze in de ochtend van 25 juni worden aangehouden te Flemalle.

De tweede voortvluchtige, J. C., werd in 2018 veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Na een uitgebreid buurtonderzoek is het FAST erin geslaagd om de voortvluchtige te lokaliseren op het grondgebied van de politiezone Zuid.

Dankzij de samenwerking met diverse buitenlandse FAST-eenheden heeft het Fugitive Active Search Team bovendien de afgelopen maanden, in volle coronacrisis, meerdere voortvluchtigen kunnen laten arresteren in het buitenland.