"Marc Van Ranst werd als een bijna god afgebeeld. Dat is heel ongezond"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Toen het coronavirus het hevigst woedde in ons land, was Marc Van Ranst niet van het tv-scherm weg te denken. Volgens Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera, was het geen gezonde situatie.

"Het proces moet goed bestuurd worden, er is Sciensano, er is de FOD Volksgezondheid, er is de politiek en zij moet bewaken dat het proces goed verloopt. Wij kunnen niet in de interne keuken kijken en weten niet welke gesprekken er zijn geweest", vertelt Ivan Van de Cloot bij Vlaamsparlement.tv.

"Wat ik wel ervaren heb, is dat er een periode was waarin sommige experten zoals Marc Van Ranst als een bijna god werden afgebeeld waar we al onze hoop aan moesten vastklampen. Dat is heel ongezond want dan maak je jezelf ook heel kwetsbaar."

"Ik zat in een studio en ik sprak over een studie en dan hadden we meer dan 60% minder besmettingen gehad. In plaats van daarover verder te praten, zei de presentator: 'We hebben nog even tijd om het Marc Van Ranst-lied te draaien.' Toen viel ik bijna van mijn stoel."