Prof Van Damme slaat met vuist op tafel: "Tweede golf en deze problemen, verontrustend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Pierre Van Damme laakt het systeem van contactopsporing, dat totaal niet op punt staat, terwijl een tweede golf van het coronavirus lijkt aan te breken.

Van Damme maakte vrijdagvoormiddag zijn opwachting in de coronacommissie van het Vlaams Parlement. Daar stelde hij dat we achterop hinken, omdat niemand weet hoe en waar de nieuwe besmettingen plaatsvinden.

"Het is verontrustend dat we niet voorbereid zijn op een tweede golf. We verliezen gigantisch veel tijd op het virus, dat zich snel en efficiënt verspreidt", aldus Van Damme.

De professor pleitte ook voor een 'COVID-19-commissaris', één persoon die duidelijk en helder communiceert met de bevolking, ook als er slecht nieuws gemeld moet worden. "Bepaalde sectoren zullen moeten begrijpen dat zij misschien wel een jaar dicht zullen moeten gaan. Dat durven we niet zeggen. Het is heel duidelijk dat bepaalde eventsectoren wellicht een jaar of anderhalf jaar hun werk niet gaan kunnen doen. En we zien met de heropflakkering nu dat dat de realiteit is."