Politie legt illegaal feest met 160 man stil: Enkele feestvierders moesten verplicht blijven

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Overijse heeft de politie zaterdagnacht een illegaal feest met maar liefst 160 kampeerders stilgelegd. Opvallend genoeg mochten enkele feestvierders toch blijven.

De politie ontdekte zaterdagavond, na klachten van buurtbewoners voor geluidsoverlast, een illegaal kampeerfeestje. Er waren maar liefst 160 feestvierders aanwezig. Dat feestje vond plaats in een veld, dat niet met de wagen bereikbaar was.

Heel wat feestvierders parkeerden in het centrum van de gemeente en dat wekte de nodige argwaan. Burgemeester Ilse Lenseclaes regeerde fel op het evenement: "Het aantal besmettingen gaat weer omhoog dus het is echt niet het moment voor zulke feestjes", vertelde ze aan VRT Nieuws.

Het feest werd georganiseerd door de zoon van de eigenaar van het terrein. Hij had via sociale media een oproep gedaan en heel wat dertigers gingen daarop in. Zijn vader wist van niks. De identiteit van alle aanwezigen werd door de politie genoteerd.

De meesten vertrokken direct na de komst van de politie. Enkele feestvierders werden verplicht te overnachten op het terrein, omdat zij te veel gedronken hadden. "De politie is in overleg met het parket om te kijken welke gevolgen er zullen worden gegeven aan hun acties," besluit Lenseclaes.