Drama met jonge fietsster: “Ze lang er in de tent en een doek over haar heen”

door: BVDO
ongeval fiets
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Zaterdagnacht werd een meisje van 14 jaar in het Nederlandse Epe het slachtoffer van vluchtmisdrijf. Het kind stierf toen ze met de fiets op weg was naar huis.

Op zaterdagavond vlak voor middernacht kreeg de politie de melding dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden. Hierbij kwam een 14-jarig meisje om het leven. Het meisje fietste samen met een jongen naar huis.

Dat gebeurde aan een overweg. De hulpdiensten probeerden het meisje nog te reanimeren, maar dat lukte niet. Getuigen spraken van een lichtkleurige Volkswagen Polo uit de periode 1995-2005 die mogelijk betrokken was bij het dodelijke ongeval.

De politie heeft op zondagavond een 23-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding met dodelijke afloop. De auto van de man, die zwaar beschadigd moest zijn aan de voorzijde, werd aangetroffen en is door de politie in beslag genomen.

“Ik voel me slecht, ze was mijn beste vriendin”, zegt een vriendin die nadat ze van het ongeval gehoord had passeerde aan de plek van het ongeval bij Omroep Gelderland.

“Ze lag er in de tent en een doek over haar heen.” De twee hadden zaterdagavond nog contact met elkaar. “Ze vroeg of ik haar naar huis kon brengen, maar ik kon niet weg.”