Stijging coronacijfers geduid op nieuwe persconferentie: "Hoogste tijd om actie te ondernemen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Maandagmiddag was er opnieuw een persconferentie waarin de coronacijfers werden benoemd en geduid. Bij afwezigheid van Steven Van Gucht, legde Boudewijn Catry uit dat de situatie nog niet dramatisch is, maar dat het wel hoog tijd is om actie te ondernemen.

"De voorbije week waren er gemiddeld 154 nieuwe infecties per dag, dat is een stijging van 66% per dag tegenover de week daarvoor. De meest getroffen provincies zijn Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen."

"De indicatoren die een beeld geven van de ernst van de situatie, blijven gelukkig nog laag. Er waren de afgelopen week in de ziekenhuizen 145 bedden bezet en gemiddeld 10 ziekenhuisopnames per dag. Dat blijft dus stabiel."

"De bezettingsgraad op intensieve zorgen is nog laag, die ligt op 3%. Het aantal overlijdens momenteel op gemiddeld 2 per dag", aldus Boudewijn Catry.

"Het aantal nieuwe infecties is al een tweetal weken aan het stijgen. Op dit moment is de situatie nog niet dramatisch, maar het is de hoogste tijd om actie te ondernemen."