Ophef over hoe agent opstandige jongeman aanpakt, burgemeester stelt onderzoek in

door: MRO
Afbeelding bron: Twitter - screenshot
Op Twitter is ophef ontstaan over het optreden van een agent in Roeselare. Die gebruikte geweld tegenover een jongeman die geen mondmasker droeg en zijn identiteitskaart niet gaf.

Er ontstond een discussie tussen de jongen en de agent en die liep uit de hand. De agent spoot uiteindelijk met pepperspray in het aangezicht van de jongen en trapte en sloeg hem vooraleer hij hem tegen de grond werkte.

Het filmpje circuleert op Twitter en zorgt voor ophef. Intussen heeft de burgemeester van Roeselare, Kris Declercq, gereageerd op het incident. Hij zal een onderzoek naar de feiten instellen.

"Ik werd in de vooravond ingelicht van een incident op de TRAX-site en begrijp de vele reacties. Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef van de politie om een objectief onderzoek in te stellen. Ik zal dit nauw opvolgen", verzekert de burgemeester.

Hoe dan ook wil ik graag iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Voor de handhaving, de regels en je medemens. Geweld en het niet respecteren van de regels is hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van Corona zal enkel maar samen lukken.