Korpschef geschokt: “Niet normaal wat ik zie in de uitgaansbuurt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De korpschef van de politie in Sint-Niklaas was niet te spreken nadat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus afgelopen weekend in de uitgaansbuurt grondig met de voeten werden getreden.

In Sint-Niklaas moet je in het centrum van de stad een mondmasker dragen. De korpschef van de politie ging afgelopen weekend mee op patrouille en was gechoqueerd door wat ze daar allemaal meemaakten.

Het aantal overtredingen en vooral wat allemaal gebeurde, was niet normaal “Ik zag hoe mondmaskers onder elkaar werden uitgewisseld, opgeraapt werden van straat of gewoonweg niet of verkeerd gedragen werden”, vertelt korpschef Gwen Merckx aan Het Nieuwsblad.

Maar daar bleef het niet bij. Tien procent van de bezoekers droeg het mondmasker niet of verkeerd, voor horecapersoneel zou dat zelfs twintig procent zijn. “Er werden kussen gegeven en handen geschud buiten de bubbel, want ook daaraan had ik de indruk dat een groot deel van de mensen zich niet hield. Op alle mogelijke manieren werd geprobeerd om de regels te omzeilen.”