"Nota van De Wever en Magnette is geen basis voor een akkoord met de groenen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Preformateurs Bart De Wever en Paul Magnette zijn nog steeds op zoek naar een bijkomende partner om een federale regering te vormen. Er vonden gesprekken plaats met Groen en Ecolo, maar net zoals de liberalen leggen ook de groenen hun eisen op tafel.

"De verschillen tussen de groenen en N-VA zijn heel groot, maar toch gaan wij dat gesprek aan. Er zitten een aantal goede punten in de nota die we deze week te zien kregen, maar dat is geen basis voor een akkoord met de groenen", stelt Kristof Calvo duidelijk in Terzake.

"De bal ligt nu in het kamp van Bart De Wever en Paul Magnette, het is nu aan hen om aan te tonen of dit ja of neen is. Ik hoop vooral dat ze bereid zijn om die basis bij te sturen want er zijn een aantal grote bezorgdheden."

Voor Kristof Calvo moet er meer ingezet worden op klimaatmaatregelen, klopt het communautaire plaatje niet en is een regering voor slechts twee jaar ook geen goed idee.

"Het klimaat is een grote afwezige en het communautaire pakket is behoorlijk explosief. Er is de afgelopen maanden aangetoond dat in ons land te veel naast elkaar wordt gewerkt, maar wat nu op tafel ligt zou wel eens tot meer complexiteit kunnen leiden."

"Het is ook geen goed idee dat de regering vroegtijdig zou stoppen. We moeten verder kijken dan de eerste twee jaar."