Verandering voor leeflonen en werkloosheidsuitkeringen? "Ze willen mensen in armoede nog dieper wegduwen!"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een van de politieke partijen krijgt het stevige verwijt mensen in armoede nog dieper weg te duwen. Het verwijt is afkomstig van Groen.

Open Vld stelde in 2023 al voor dat wie werkt, minstens 500 euro meer moet verdienen dan wie niet werkt. Nu wil N-VA dat ook. "We willen dat werken minstens 500 euro netto meer oplevert dan niet werken", zegt Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele.

"We willen af van de automatische indexering van de leeflonen en werkloosheidsuitkeringen. Het perverse van dat systeem is dat de uitkeringen de laatste jaren sterker stegen dan de lonen. Daarom willen we die uitkeringen minstens tijdelijk bevriezen."

Open Vld-voorzitter Tom Ongena reageerde op X: "N-VA heeft de combinatie Ctrl C-Ctrl V (kopiëren en plakken, red.) ontdekt. Maar bon, als ze het ook echt menen kunnen we bondgenoten zijn."

In armoede duwen

Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen, reageerde op zijn beurt: "In plaats van de lonen te verhogen en daardoor werken te belonen wil N-VA mensen in armoede nog dieper wegduwen. Eerder stelde Open Vld hetzelfde voor."

"In stampen naar beneden vindt de rechterzijde elkaar terug. In een eerlijke fiscale hervorming NIET goedkeuren helaas ook", sloot Jeremie Vaneeckhout zijn bericht af.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp