Stevige waarschuwing: "Pensioenen, lonen en uitkeringen gaan er dan op achteruitgaan"

door: STS
bank sparen
Afbeelding bron: pexels

De pensioenen, de lonen, de uitkeringen en de koopkracht van de Vlamingen zal erop achteruitgaan indien N-VA haar verkiezingsprogramma kan uitvoeren. Daar waarschuwt Groen voor.

N-VA wil dat uitkeringen etc. de komende vijf jaar niet geïndexeerd worden. "Met de groenen zal er niet geraakt worden aan de index", zei Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout in 'De Zevende Dag'. "Wat een aantal partijen hier aan tafel alleen maar proberen te doen, is de mensen wijs te maken dat er maar één manier is om het begrotingstekort op te lossen."

"Waarom spreekt u niet over fiscale fraude? Waarom spreekt u niet over een extra bijdrage van de grootste vermogens? Waarom spreekt u niet over fossiele subsidies die gegeven worden? Er zijn andere manieren om mensen uit deze crisis te loodsen, zonder dat we moeten inboeten op hun koopkracht."

"Want op het einde van de rit gaan de pensioenen, de lonen en de uitkeringen van mensen erop achteruitgaan - de koopkracht van de gewone hardwerkende Vlaming", besloot Vaneeckhout zijn betoog.

Volg Redactie24 nu op Instagram