Politie in het nauw gedreven op strand van Blankenberge: Tientallen mensen vallen ordediensten aan

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Blankenberge hebben zich tientallen mensen tegen de politie gekeerd nadat ze het strand moesten verlaten door de drukte.

Op het strand van Blankenberge is een massale vechtpartij uitgebroken. Tientallen mensen keerden zich tegen de politie, nadat ze gevraagd werden om het strand te verlaten. De burgemeester heeft het incident al bevestigd.

Volgens De Standaard zat een 40-tal jongeren op een golfbreker. Een strandredder meldde hen dat dit verboden is. Toen ze weigerden de golfbreker te verlaten, werd de politie erbij geroepen. De groep keerde zich tegen de agenten, al het materiaal van strandbars werd gebruikt om te gooien naar de politie: stoelen, zetels, parasols... Met het hoogwater dat opkwam, was dit zeer gevaarlijk en werd de strandstrook ook veel kleiner.

Eerder waren ook al toegangswegen naar Blankenberge afgesloten omdat er te veel volk zou zijn. "Het is alle hens aan dek. Ik heb er zelf ook nog geen zicht op wat er precies aan de hand is, maar de crisiscel komt straks om zeven uur bijeen", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA) aan de Krant van West-Vlaanderen. "We hebben de spreiding de hele namiddag goed gemonitord, maar om 17 uur was het hoogwater en het volk bleef maar toestromen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote rellen strand Blankenberge

Posted by Blankenberge dè place to Sea on Saturday, August 8, 2020