Gheysens legt bom onder samenwerking Anderlecht: 'Hij stapt naar het gerecht'

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren maakte Anderlecht al bekend dat het voor het einde van het jaar de overname van de club volledig wil afronden. Dat wordt nog een heel karwei, want er zijn verschillende kandidaten en ook Anderlecht zelf is er nog niet uit.

Philippe Collin zou het liefst verkopen aan het duo Vandenhaute-Gheysens. Die zouden een bod voorbereiden van 100 miljoen euro, maar concreet is dat nog niet. Het is Gheysens alvast menens en hij wil het ook hard spelen indien nodig.

Als deal niet in orde komt, dan dreigt Gheysens met een schadeclaim in het dossier van het Eurostadion. Er was namelijk een principeakkoord tussen Anderlecht en ­Ghelamco uit 2015 waarin staat dat beide partijen constructief zouden toewerken naar dat Eurostadion. Aangezien Anderlecht uit dat project stapte vindt Gheysens dat de club zich niet constructief gedroeg en dat hij dus naar het gerecht kan stappen. Dat schrijt Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht zijn ze niet onder de indruk en betwijfelen ze ook dat Gheysens juridisch gezien wel een poot heeft om op te staan. Het bewijst alvast dat er binnen Anderlecht ook een hele groep is die tegen de komst van Gheysens is.