Belangrijk nieuws over Salah Abdeslam doet iedereen zijn wenkbrauwen fronsen

bron: Het Laatste Nieuws/AFP
door: Redactie
Over minder dan tien dagen, op 18 december, start hier in België het proces over terreurverdachte Salah Abdeslam. Of dat is toch de bedoeling.

Salah Abdeslam verblijft momenteel in een streng bewaakte Franse gevangenis. De Franse overheid zoekt nog steeds een slaapplaats voor zijn proces in België. Tijdens dat proces zou hij worden overgebracht naar België, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ze brengen hem naar een gevangenis in Vendin-le-Vieil, 25 km ten zuidwesten van Rijsel. "Ze willen een plaats waar de beveiligingsregels gelijk zijn aan die van Fleury, waar hij momenteel zit, en die dicht bij België ligt", klinkt het.

De 28-jarige Abdeslam moet voor de rechter verschijnen voor zijn schietpartij in de Driesstraat. Daar schoot hij op enkele agenten en vluchtte daarna weg. 

Het is overigens nog niet zeker of het proces kan doorgaan. Voorlopig heeft Abdeslam nog geen advocaat gevonden. Mocht dat nog gebeuren voor de achttiende december, kan die nog uitstel vragen. Dat kan overigens ook Abdeslam nog doen, mocht hij zichzelf verdedigen.