Premier Michel is woedend op prins Laurent: “Dat geldt voor iedereen”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent kwam de laatste tijd stevig onder vuur te liggen. Hij verscheen afgelopen zomer op de Chinese ambassade. Zonder goedkeuring van de regering. Toen premier Michel de prins op het matje wilde roepen, stuurde die zijn kat. Dat ontketende een storm aan verontwaardiging. De regering heeft een drastisch besluit genomen.

De federale regering is duidelijk. Prins Laurent dreigt volgend jaar 15 procent van zijn dotatie te verliezen. "Deze regering is het nu beu en zegt dat hij nu toestemming moet vragen. Dat doet hij manifest niet waardoor ze hem nu straffen", zegt VTM NIEUWS-journaliste Eva Peeters.

Volgens premier Michel is de beslissing gebaseerd op een heel gedetailleerde juridische analyse" en "mét respect voor de rechten van de verdediging en het proportionaliteitsprincipe". Volgens hem is vooral “de wet toegepast”.

"Het gaat om het principe: er zijn rechten en plichten, dat geldt voor iedereen. Maar deze beslissing is gebaseerd op een heel gedetailleerde juridische analyse conform met de wetgeving en met respect voor de rechten van de verdediging en het proportionaliteitsbeginsel", zei de premier. "Het is wel de eerste keer dat we die wet moeten toepassen", vertelt de premier. Hij benadrukt dat het laatste woord over de beslissing rond de dotatie van prins Laurent bij het parlement ligt.