Vlaams Belang woest om "gemiste kans": "Beschamend van de traditionele partijen"

door: STS
Anke Van dermeersch - Filip Dewinter
Afbeelding bron: Photonews

De Senaat heeft beslist dat de federale dotatie aan politieke partijen wordt afgebouwd, met 1,11%. Vlaams Belang vindt dat ruimschoots onvoldoende en wil een halvering.

"Men heeft de kans laten liggen om een echte besparing op de partijfinanciering door te voeren. Het is een gemiste kans, en de schaamte voorbij", stelt senator Anke Van dermeersch van Vlaams Belang.

"Op een ogenblik dat de bevolking zienderogen structureel verarmt door de energieprijzen, de inflatie, de voedingsprijzen en het spaargeld dat systematisch verdampt, is het absoluut noodzakelijk dat ook de particratie een sterk signaal geeft en de broekriem aanhaalt", vindt Van dermeersch.

Ze had de partijfinanciering liever gehalveerd zien worden. "Het is dit soort maatregelen, dit soort huichelarij, dat de antipolitiek verder voedt, dat het vertrouwen van de bevolking in het politieke bedrijf totaal ondermijnt."

"De traditionele partijen grepen helaas niet de kans om daar iets aan te doen en dat is werkelijk beschamend."

Annelies Verlinden

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is wel tevreden: "Ik juich deze eerste beperkte, maar belangrijke stap in het kader van politieke vernieuwing toe!", schrijft ze op Twitter.