Marc Van Eeghem nam vlak voor zijn dood drastisch besluit met zijn ex-vrouw: “Dat was erg belangrijk”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Humo nam het allerlaatste interview af van Marc Van Eeghem, die op 57-jarige leeftijd aan prostaatkanker is overleden. Vlak voor zijn dood kon een journalist nog met Marc spreken. De acteur vertelde dat hij nog een belangrijk besluit heeft genomen dat zijn leven voorgoed veranderde.

Een paar weken voor zijn dood is Marc Van Eeghem getrouwd met zijn ex-vrouw Kristel Dotremont, die ook de moeder van zijn kinderen is. “Wij zijn acht jaar geleden uit elkaar gegaan, maar we vonden het allebei een goed idee om nu, in deze laatste fase van mijn leven, te trouwen. Er waren een aantal praktische overwegingen – erfeniskwesties en dergelijke – maar we hebben het ook om emotionele redenen gedaan: Kristel en ik hebben altijd een goede band gehad, en voor de kinderen was het belangrijk dat hun ouders symbolisch weer bij elkaar waren, dat we eindelijk weer een gezin waren”, vertelt de acteur.

Het huwelijk zelf werd een prachtige dag voor Marc Van Eeghem, nietsvermoedend dat zijn einde sneller dan verwacht zou komen. “Onze zonen waren trouwens getuige bij het huwelijk – ze waren heel fier en blij dat ze hun steentje konden bijdragen. We hebben hier, in mijn appartement, een groot feest gegeven, met al onze vrienden erbij.”Marc koesterde ook het plan dat zijn vrouw en twee zonen opnieuw bij hem zouden komen wonen. Dat betekende voor hem de kers op de taart.