Kurt Van Eeghem wou dit nog zeggen voor de dood van zijn broer Marc: “Ja, ik moet het maar bekennen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren vond de begrafenis plaats van Marc Van Eeghem, die op 57-jarige leeftijd overleed aan prostaatkanker. Het was een emotioneel afscheid, maar ook warm en intens. Broer Kurt nam er het woord. Niets dan hartverwarmende woorden over zijn broer Marc. Met een lach en een traan nam Kurt Van Eeghem afscheid van zijn geliefde broer.

“Ja, ik moet het maar bekennen: Marc was mijn lievelingsbroertje”, vertelt Kurt Van Eeghem in de Antwerpse Bourla waar Marc tal van keren op het podium stond. “De andere drie broers zullen wel niet kwaad zijn als ik dit zeg, want hij was waarschijnlijk ook hun lievelingsbroer.”

“Afgelopen week heb ik mogen ervaren hoeveel vrienden hij heeft en hoe intens ze hem liefhebben. Onze Marc was als een tilt geslagen cashautomaat, waaruit de vriendschap maar bleef stromen. Als je zijn pincode kende, blééf hij liefde geven. Dat had hij van ons ma. Ze maakte van onze thuis in Zeebruge een soort duivenkot, waar alle vrienden welkom waren.”

De bewondering voor Marc Van Eeghem is groot. Als mens, vriend, broer én acteur. Heel wat tv-zenders zenden met de kerstperiode opnieuw programma’s met hem uit. “Zelf ga ik niet kijken”, zegt broer Kurt. “Met de feestdagen verdwijn ik liever even van de aardbodem. Er is te veel lawaai in mijn hoofd nu. Ik ga naar waar het stil is en niemand me kent.” Veel sterkte Kurt, familie en vrienden!