Prins Laurent is razend op zijn broer koning Filip: “Dat is zijn probleem”

bron: TV-Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eerder raakte bekend dat Laurent 15% van zijn dotatie dreigt te verliezen. Een éénmalige straf omdat de prins zonder toestemming een bezoek bracht aan het Chinese leger. Toen premier Charles Michel aan de prins vroeg zich hierover te verantwoorden, stuurde die zijn kat. Toch houdt prins Laurent nog zo’n 266.900 euro per jaar over, maar daarmee gaat de prins niet meteen akkoord.

Laurent verliest niet alleen 15% van zijn dotatie, ook vindt koning Filip dat zijn broer meer aanwezig moet zijn op het koninklijk paleis. Tot grote frustratie van Laurent. “Laurent heeft last van calimerogedrag en denkt dat iedereen tegen hem is. De prins wil of kan niet in de pas lopen”, vertelt royaltykenner Thierry Debels.

“Een voorbeeld: de regel is dat je op het paleis moet zijn om te werken, wat dat ‘werken” ook mag inhouden. Albert hechtte geen belang aan die aanwezigheidsregel, Filip wel. Hij vindt dat Laurent meer op het paleis moet zijn.” Volgens Laurent wil zijn broer hem op die manier saboteren.

Volgens Debels heeft prins Laurent een serieus probleem. “Hij wil een job met een vergelijkbaar loon als zijn dotatie en dat zit er niet meteen in.” Er zit dan ook maar één oplossing op. “Als hij echt wil werken, moet hij bereid zijn om z’n dotatie op te geven. Staan er prinselijke opdrachten op de agenda, dan kan hij daar zoals in Nederland apart voor betaald worden. Maar zo’n regeling ziet de prins niet zitten omdat hij weet dat hij nooit zal verdienen wat hij nu krijgt. En Laurent is een levensstijl gewend die bij dat budget past.”