Donald Trump is woedend: “Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?”

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een ware heisa ontketend met zijn uitspraak tijdens een vergadering met Republikeinse en Democratische senatoren.

Tijdens het gesprek met Republikeinse en Democratische senatoren stond de immigratiehervorming op de agenda. Zij stellen voor om immigranten van een aantal Afrikaanse landen, Haïti en El Salvador te beschermen in ruil voor geld voor de grensmuur met Mexico die Trump wil laten bouwen.

Trump werd bijzonder kwaad over die voorstel en liet zijn ongenoegen duidelijk blijken. “Waarom komen al die mensen uit klotelanden (letterlijk: shithole countries) naar hier?”, zei Trump tijdens het gesprek. Met die klotelanden refereert hij aan een aantal Afrikaanse landen, Haïti en El Salvador. De senatoren waren met verstomming geslagen door de uitspraak van Trump.

De voorzitter van de organisatie van de Afro-Amerikaanse Congresleden, Cedric Richmond, zegt dat dit nog maar eens een “bijkomend bewijs is dat zijn Make America Great-agenda eigenlijk een Make America White Again (“Maak Amerika weer wit”)-agenda is”.