Na ontslag van Siegfried Bracke: "Ik zie niet in waar Bracke zo vreselijk van kan schrikken: hij was van alles op de hoogte"

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gents schepen van Financiën, Christophe Peeters, ontkent alle beschuldigingen dat de stad Gent een skybox ter beschikking zou hebben in de Ghelamco-arena. Ook zou het stadsbestuur er etentjes hebben gehad voor meer dan 5.000 euro. Dat staat te lezen in het boek 'De illegale Ghelamco Arena' van auteur Ignace Vandewalle. Siegried Bracke besloot na deze onthullingen ontslag te nemen.

Siegfried Bracke, oppositiegemeenteraadslid (N-VA), heeft ontslag genomen nadat de gang van zaken bekend raakte. Volgens Christophe Peeters is dat onterecht. "Als bestuurder heeft hij kennis van alles, dus zie ik niet goed in waar hij zo vreselijk van kan schrikken", aldus Peeters.

"Alles is in alle openheid gespeeld in de gemeenteraad, met meerderheid en oppositie. (...) Het is merkwaardig dat Bracke zegt van niets te weten: de akte is ook door hem goedgekeurd. Daarin staat hoeveel AA Gent ons moet betalen en dat er 50 jaar lang een skybox ter beschikking staat van de stad. We ontvangen mensen en we zijn fier de Ghelamco te kunnen tonen, en we doen dat in stijl."

Peeters bevestigt dat er meer dan 5.000 euro naar etentjes is gegaan. Volgens hem vormt dat echter geen groot probleem. "Maar uiteraard kunnen alle facturen getraceerd worden. En uiteindelijk zal Gent over 50 jaar 12,5 miljoen euro meer aan ons betalen. Het geld dat de belastingbetaler nu al gewonnen heeft is al meer dan een miljoen euro." Vrijdag zou er meer duidelijkheid zijn over het dossier. Dan zal de Gentse schepen alles uitleggen.