Marc Van Ranst is klaar met hem: "Mensen zoals u maken onze wereld minder mooi"

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Professor Marc Van Ranst is helemaal klaar met de aanhoudende kritiek van voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA).

Van Ranst kwam maandag in het nieuws toen hij een brandweermannenpak aantrok en symbolisch een vuur ging blussen bij een brandoefening in de Gentse haven.

Hij wilde daarmee de aandacht vestigen op het feit dat het coronavirus een wereldwijd probleem is, maar dat er in lageloonlanden nog amper gevaccineerd is.

"Een brand met verschillende brandhaarden die met elkaar in contact staan, is zeer moeilijk te blussen. 60% van de wereldbevolking kreeg reeds een prik. In lageloonlanden is dat slechts 9,5%", deelde Van Ranst mee op Twitter.

Siegfried Bracke greep dit aan om een reactie te schrijven: "Ik stel voor om de GrootViroloog aan zijn dagelijkse werk (campagne) te laten en hem te bevrijden van zijn opdracht in de GEMS. Roulatie moet."

Marc Van Ranst is het beu dat Bracke hem viseert, en liet dat duidelijk blijken. "Welke constructieve bijdrage(n) hebt u allemaal geleverd tijdens deze pandemie, meneer Bracke, behalve wat domme en immer negatieve commentaar leveren op Twitter?", vroeg Van Ranst hem.

Om vervolgens te concluderen: "Mensen zoals u maken onze wereld minder mooi."

Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews