Tienerjongens vermoorden dakloze man die ligt te slapen: "Het was grappig om te doen"

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Twee tienerjongens (19) hebben een dakloze man lelijk toegetakeld. Ze gaven hem enkele rake klappen, die de man uiteindelijk fataal werden. De reden? "We vonden het wel grappig om te doen", klinkt het bij de jongens.

Razvan Sirbu (21), een dakloze man uit het Verenigd Koninkrijk, werd met een gebroken schedel, verschillende breuken in het gezicht en meerdere gebroken ribben voor dood achter gelaten nadat Charlie White en Alex Macdonald hem hadden aangevallen.

Het levenloze lichaam van Sirbu werd even later gevonden door een wandelaar die zijn hond uitliet. De politie kwam meteen ter plekke en opende een onderzoek naar de dood van de man. Uit autopsie bleek dat Sirbu na de brutale aanval nog 30 minuten in leven was.

De speurders konden op basis van camerabeelden de twee tienerjongens identificeren. Ze doorzochten de telefoons van de tieners en vonden een conversatie waarin White tegen zijn vriend zei dat hij de dakloze maar in het gezicht bleef slaan "omdat hij het wel leuk vond".

Hoewel er harde bewijzen zijn, blijven de jongens de feiten ontkennen. De jury oordeelde in de rechtbank dat beiden schuldig worden bevonden aan moord. Ze werden veroordeeld tot een celstraf van minimum 16 jaar.

(Foto: Charlie White)

 

(Foto: Alex MacDonald)