Zijn we aan een nieuwe aanslag ontsnapt? Gezochte Limburgse Syriëstrijdster aangehouden en ze was niet alleen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Amina Ghezzal (28) is aangehouden. De Limburgse was jaren geleden vertrokken uit ons land om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS.

Amina verdween in 2013 uit haar appartement in Beverlo. Ze werkte op dat moment in Brussel, maar zou haar vriend uit Vilvoorde zijn achterna gereisd. Volgens haar vader om zieken in Syrië te verzorgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Opgepakt
De vrouw werd op 7 januari opgepakt in het gezelschap van haar echtgenoot Muhammed Alhamad (25). Afhankelijk van de bron zou de man een Syriër dan wel een ­Algerijn zijn. Het koppel had twee kleine kinderen bij, al is het niet duidelijk of Amina de moeder is.

Aanslag
Een mogelijkheid was dat ze op weg naar ons land waren om een aanslag te plegen. In het Turkse Kayseri, waar ze werden aangehouden, zou in ­dezelfde periode ook de “minister van landbouw van ISIS” opgepakt zijn. Of er een verband is met het koppel, is niet duidelijk.

Aanhoudingsbevel
Tegen de Limburgse vrouw liep een internationaal aanhoudingsbevel. Vorig jaar keerden er slechts vijf personen terug: één man en vier vrouwen. Opvallend is dat ze in totaal acht kinderen bij zich hadden.