Veroordeelde jihadstrijder wil aanslag plegen in onder meer België: Hij noemt ook zijn doelwitten

bron: Het Laatste Nieuws/De Telegraaf
door: PMN
De Nederlandse Syriëganger Marouane B. (23), ook bekend als de jihadrapper, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Hij is echter niet van plan om zijn straf uit te zitten.

De man schreef een mail aan de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. Marouane is afkomstig uit Arnhem en sloot zich in 2013 aan bij IS. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde hem vandaag bij verstek.

Marouane zegt dat hij terugkeert naar Nederland. Als dat zo is, zal hij meteen opgepakt worden. In de mail die hij stuurde zegt hij wraak te willen op Nederland en bij uitbreiding de volledige Benelux. Het Laatste Nieuws citeert uit die aankwam bij De Telegraaf: “Allahu Akbar! Als het mij lukt om levend en ongezien terug te komen, dan zullen de leeuwen van het kalifaat uit België en Nederland mij opvangen. Ik zal mij niet melden op het politiebureau, want zoals onze broeder Salah Abdeslam (aanslagpleger in Parijs, red.) eerder zei: wij erkennen enkel het gezag van Allah”.

Hij heeft ook een boodschap voor Abu Bakr, de oprichter van IS. “Neem wraak namens de onschuldige burgers die zijn gedood door de coalitie, zodat er gerechtigheid plaatsvindt. Voer de jihad in de Benelux in door overvallen te plegen met de intentie een deel van het geld naar islamitische staat te sturen en door aanslagen te plegen op plaatsen waar agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis komen.”