"Het was een bloedbad": Ouders zien hoe het hoofdje van hun pasgeboren baby wordt geplet

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: Mirrorpix
De ouders van de pasgeboren baby Evan Tuite zullen nooit de geboorte van hun zoontje vergeten. "Het was een bloedbad", vertelt de moeder. "Nog erger dan in een horrorfilm." Volgens de ouders van de overleden Evan Tuite hebben enkele ervaren artsen een grote fout gemaakt, wat tot de dood van hun zoontje Evan heeft geleid.

De bevalling verliep ontzettend moeilijk en zal Fiona Tuite en Ivan Murphy, ouders van de overleden Evan Tuite, voor altijd bijblijven. Volgens het koppel uit Ierland treffen de medische diensten alle schuld. Zij hebben immers "het hoofd van hun pasgeboren zoon geplet met een tang tijdens de bevalling". Het koppel heeft officieel een klacht ingediend tegen het ziekenhuis en eist excuses.

"Het heeft mijn leven compleet verwoest. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn", reageert Fiona. "Zijn verwondingen waren zo erg dat de verpleegsters hem een muts hadden opgezet om dat te verbergen." Fiona heeft harde beelden van wat er die dag gebeurde. "Sommige foto's toon ik zelfs liever niet omdat het zo schokkend is. Het was als een bloedbad, nog erger dan in een horrorfilm."

De vrouw herinnert zich de bevalling nog alsof het gisteren was. "Wanneer ik pas bevallen was, namen ze hem meteen mee in volle paniek." Vader Ivan zag alles gebeuren maar stond perplex van wat hij zopas had gezien. De man kon geen woord meer uitbrengen. Dan begon het lange wachten voor Foina en Ivan. Meer dan 5,5 uur wisten ze niet wat er aan de hand was. Uiteindelijk brachten de verpleegkundigen de kleine Evan terug naar zijn ouders. 

Het kleine kind vocht nog voor zijn leven, maar tevergeefs. Het jongetje kon niet meer gered worden. Zijn verwondingen waren te ernstig. Langzaamaan is hij gestorven in de armen van zijn moeder. Het ziekenhuis herkent wat er die dag is gebeurd en spreekt over "onprofessionele medische hulp". 

(Bron foto's: MirroPix)