Molly ontmoette de liefde van haar leven via het internet, maar hij blijkt verschrikkelijk plan met haar te hebben

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: SWNS
Molly McLaren (23) ontmoette Joshua Stimpson (26) via de datingapp Tinder. Na enkele gesprekken waarin ze elkaar wat beter leerden kennen, beslisten ze om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Alles leek goed te gaan tussen Molly en Joshua: de twee werden een koppel. Maar toen hun relatie stukliep, ging het pas echt goed mis. Joshua had een duister plan met Molly.

Romantisch
De vonk tussen Molly en Joshua sloeg snel over toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. De twee die elkaar via de datingapp Tinder hadden leren kennen, hadden kregen een relatie. Toen er relatieproblemen opdoken, beëindigde Molly de relatie die zeven maand had geduurd. Joshua kon die breuk niet verwerken en koesterde een luguber plan om Molly een lesje te leren.

Lugubere daad
Twee weken na de breuk werd Molly genadeloos vermoord door Joshua. Vlak voor haar dood stuurde de jonge vrouw nog een alarmerende sms naar haar vrienden. “Ik heb het gevoel alsof ik de hele tijd achtervolgd word”, schreef de 23-jarige in volle paniek. Die zorg bleek terecht, want Joshua achtervolgde Molly en gaf haar meerdere messteken die haar uiteindelijk fataal werden. De twintiger liet zijn Tinderliefde van wie hij zo veel had gehouden voor dood achter.

Zorgvuldig voorbereid
Voorbijgangers vonden het levenloze lichaam van Molly en verwittigden de politie, die konden Joshua kort na de feiten arresteren op een parking vlak bij een supermarkt in Chatham, Kent. De twintiger bekende al gauw dat de moord geen impulsieve daad was. Ook het onderzoek toont aan dat Joshua de moord zorgvuldig had voorbereid. Op camerabeelden is immers te zien dat hij een mes kocht, waarmee hij Molly later genadeloos zou vermoorden.

Emotioneel proces
Tijdens zijn proces stelde Joshua zich erg emotioneel op. Keurig gekleed in een blauw maatpak en das kwam hij al wenend de rechtszaal binnen en luisterde zorgvuldig naar de details van de moord. Uit tekstberichten blijkt dat Molly het gedrag van Joshua na de breuk “kinderachtig” vond en dat ze voortdurend op haar hoede moest zijn voor hem. Volgens Joshua had Molly hem “met meer respect moeten behandelen”. Hij nam wraak door foto’s van haar te posten op Facebook en erbij te schrijven dat ze drugs nam. Grote leugens om Molly een hak te zetten.

Het proces tegen Joshua Stimpson zal twee weken in beslag nemen. Dan doet de rechter een uitspraak over de zaak.