“Beste vriendin” mishandelt West-Vlaams meisje (16) op haar verjaardag urenlang

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Een 21-jarige vrouw werd vandaag door de Kortrijkse rechter veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan zes jaar effectief. Samen met drie andere mannen mishandelde de twintiger een 16-jarig meisje op haar verjaardag.

Op haar verjaardag trok het slachtoffer naar haar "beste vriendin" S.V. in een appartement in Roeselare. Het meisje dacht dat haar daar een leuke verrassing zou wachten voor haar verjaardag, maar in werkelijkheid moest ze gruwelijke feiten ondergaan.

Het 16-jarige meisje werd in totaal achttien uur lang vastgebonden, mishandeld en vernerderd. S.V. schoor het haar van het meisje af en goot ook urine over haar heen. Daarbovenop moest ze een ijskoude douche nemen en onder dwang voorgekauwde chips eten.

Volgens S.V. kloppen de feiten, maar naar eigen zeggen werd ze uitgedaagd en verloor daardoor de controle over zichzelf. Het meisje kampte al enkele weken met negatieve gevoelens door het overlijden van een vriend. S.V. zei dat het slachtoffer beweerde dat ze zijn dood op haar geweten had, iets wat S.V. niet kon verdragen. De mannen die deelnamen aan de mishandeling bevestigen dit verhaal.

De twee andere mannen die bij de feiten aanwezig waren kregen een celstraf van achttien maanden met volledig uitstel. Zij lieten verstek gaan.