Terreurexpert Faroek Özgünes doet angstaanjagende ontdekking over Salah Abdeslam tijdens proces

bron: VTM-Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is het proces tegen Salah Abdeslam begonnen. Het proces gaat niet over de aanslag in Parijs, maar wel over de schietpartij in Driesstraat in Vorst.

Abdeslam is aanwezig op het proces maar zei al dat hij weigert om te spreken of zelf maar om op te staan. “Ik leg hier geen verantwoording af en jullie maken mij niet bang”, zei hij. “Ik leg alleen maar verantwoording af aan Allah.”

Volgens terreurexpert Faroek Özgünes is dit een angstaanjagende verklaring van de terrorist. “Het is een heel andere Salah Abdeslam geworden dan voor de aanslagen”, zegt hij aan VTM-Nieuws.

Martelaar
“Hi wasj toen gekend al een kleine crimineel, iemand die helemaal niet gelovig was. Hij dronk gok, een echt fuifbeest. De Salah Abdeslam die we vandaag gezien hebben was er één met een forse stevige baard. Hij heeft ook nog eens versen uit de Koran geciteerd en zijn geloof in Allah uitgesproken.”

“Alles wijst er op dat Abdeslam de afgelopen twee jaar in de gevangenis is geradicaliseerd. Hij is nog extremer geworden en wil zich profileren als een martelaar.”