Sven De Ridder neemt opmerkelijk besluit: Heeft hij zware ruzie met zijn vader?

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het lijkt er sterk op dat Sven De Ridder (43) en zijn vader Ruud (66) niet meer samen door één deur kunnen. Onlangs maakte Sven bekend dat hij na 36 jaar stopt bij het 'Echt Antwaarps Theater', waar zijn vader eigenaar van is. Toen leek er verder niets aan de hand, maar nu komt er meer aan het licht.

Het EAT (Echt Antwaarps Theater) werd opgericht door zijn ouders. Al vanaf toen Sven acht jaar was, stond hij er mee op de planken. Zijn moeder overleed in 2014, en toen deed Sven alleen verder met zijn vader. Onlangs maakte hij bekend dat hij na 36 jaar stopt in het theater van zijn familie. Toen leek er verder niet veel achter te zitten, maar nu beginnen verschillende mensen toch te denken dat er iets scheef zit tussen vader en zoon. 

Eigen theaterhuis

De reden hiervan is dat Sven een nieuw theaterhuis gaat oprichten met filmproducent Marc Punt, de man achter onder andere 'Matroesjka's', 'Frits & Frei', 'Bowling Balls' en 'Pippa'. Sven wou dit nog even geheim houden, maar de oprichtingsakte verscheen zopas in het staatsblad, waardoor het 'geheim' al uitlekte. 

Sven neemt ook de vaste acteur van EAT Brik Van Dyck mee naar zijn nieuwe theaterhuis. Dit wordt door velen gezien als een mes in de rug van zijn vader. Wat dat nog meer doet vermoeden, is dat de volgende stukken van het EAT 'Ik Ben In Mn Gat Gebeten' en 'Stank Voor Dank' heten. 

Vete

Een mogelijke reden is het tweede huwelijk van Ruud met actrice Nicole Laurent. Zij zou sinds het huwelijk mee zeggenschap hebben in het EAT. Hierdoor heeft Ruud ook al jaren geen contact meer met zijn dochter Linda, een halfzus van Sven. 

Ruud en Sven ontkennen al jaren dat er een vete zou zijn tussen de twee, maar al deze gebeurtenissen tesamen doet toch wel veel vermoeden. Hij gaat zijn vader immers beconcurreren.