Ouders van overleden Nikita: "We hebben intussen duidelijkheid over wie in fout ging bij haar ongeval"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Nikita Everaert overleed maandag op het erg gevaarlijke kruispunt in Oostakker op weg naar haar school in Lochristi. Ze werd aangereden door een trekker. De ouders van Nikita zijn uiteraard nog steeds helemaal ondersteboven door het nieuws. Eten doen ze niet meer. "Ik krijg niks binnen", zegt moeder Kathy in Het Laatste Nieuws.

Meer duidelijkheid

Kathy begrijpt niet dat de vrachtwagenchauffeur haar dochter niet heeft opgemerkt. "Dit was geen dodehoekongeval", zegt ze. "Hij had speciale spiegels. Ze stonden allebei voor het rood licht. Op een bepaald moment moet hij haar toch voorbij zijn gereden? Dan weet je toch dat je moet opletten? Als je afslaat, check je of er geen fietsers zijn. Dat weet toch iedereen."

"Inmiddels weten we meer over de precieze omstandigheden van het ongeluk", zegt Kathy. "Meer details kunnen we nog niet vrijgeven, maar het is duidelijk dat Nikita niks verkeerd heeft gedaan." Vader Steve bevestigt: "Ze heeft zich aan alle verkeersregels gehouden. Dit was puur de fout van de chauffeur." Bij het bedrijf van de chauffeur is er wel een andere versie te horen.

Na het ongeval bleek dat het kruispunt al bekend stond omwille van z'n onveiligheid. 15 jaar geleden al werd het opgenomen in een lijst met zwarte punten. Toch werd er niets aan gedaan. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft intussen 20 miljoen euro extra vrijgemaakt om sneller werk te maken van de die laatste dodelijke zones.

20 miljoen euro

Het maakt mama Kathy alleen maar kwader. "Opeens kan er zoveel geld vrijgemaakt worden voor verkeersveiligheid", reageert ze. "Maar wij zijn intussen wel onze dochter kwijt. Natuurlijk is dit niet de schuld van Ben Weyts. Dit is iets wat al jaren verkeerd loopt. Dit is vooral de schuld van de stad Gent, die deze weg al jaren ongemoeid laat. Volgens mij heb je geen 20 miljoen euro nodig om dit op te lossen. Pas gewoon de verkeerslichten aan. Laat eerst de fietsers doorrijden, dan pas de auto's."