Coucke: "Bij deze, een primeur... Dit is wat ik ga doen"

door: Redactie
Marc Coucke ruilt KV Oostende in voor RSC Anderlecht. In eerste instantie wilde de rijke investeerder nog 9,9% van zijn aandelen bij KVO behouden, maar daar is Coucke uiteindelijk toch maar van afgestapt.

In Het Laatste Nieuws legt Coucke uit waarom hij een deel van zijn aandelen bij KVO wilde behouden. "Om te tonen dat ik geloof in de toekomst van KVO - zó simpel is het. Maar goed, dan kom ik op het Gala van de Gouden Schoen - waar de sfeer onder de clubs echt wel beter bleek dan in de media vaak wordt voorgesteld - en dan merk ik dat diverse clubs mij aanspreken: 'Marc, die 9,9 procent aandeelhouderschap in KV Oostende, dat gaan we toch eens moeten bekijken in de Pro League, hoor.'"

Een logische bemerking, zo realiseerde ook Coucke zich niet veel later. "Wel, ja. Ik ben daarover gaan nadenken, diezelfde nacht nog. En ik dacht bij mezelf: 'Mocht ík vernemen dat pakweg de voorzitter van Waasland-Beveren 9,9 procent aandelen bezit in KV Mechelen, dan zou ik dat óók raar vinden.'"

"Zodus heb ik de volgende morgen mijn team bij elkaar geroepen en ik heb gezegd: 'Die 9,9 procent, ik ga daar 0,0 procent van maken.' Bij deze, een primeur... Ik doe afstand van ál mijn aandelen in KV Oostende. En ik ga zelfs meer zeggen: KV Oostende komt schuldenvrij in handen van de nieuwe eigenaars...", benadrukt Coucke.