Matteo Simoni hoopt met deze nieuwe rol op een grote doorbraak, al moet hij er wel wat opofferingen voor doen

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Matteo Simoni schittert op dit moment in de cinemazalen in de film 'Patser', een komische film over het drugsmilieu. Hij heeft er de hoofdrol als Adamo, en moest ook voor deze rol al heel wat doorstaan.

Zo lieten de makers van Patser het zien aan Matteo Simoni wat het is om als Marrokaan op te groeien in het Kiel, in Borgerhout. Hoe het is om in een tamelijk rechtse samenleving te wonen. Hij moest een Marokaans-Antwerps accent aannemen, en hij moest zijn haar afscheren. Het was een moeilijke, maar zeker ook een uitdagende rol voor de acteur. Matteo was voorheen vooral in komische series te zien zoals 'Callboys' en 'Safety First'. 

En hoewel hij nu dus nog volop in de cinemazalen te zien is, is hij al een nieuwe rol aan het bespreken in een nieuwe film. In de film kruipt hij in de huid van pornokoning Dennig Black Magic. De film zal vooral gaan over de Antwerpse discotheek Zillion, waar Burkas een belangrijke rol in had. 

Afvallen

Matteo hoopt alleszins met die film een grote doorbraak te krijgen als acteur. "We gaan binnenkort het tweede seizoen van ‘Callboys’ opnemen. En dan gaan we nog met Robin Pront de film over de Zillion maken, waarin ik de rol van Dennis Black Magic speel. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik moet eerst nog wel een beetje afvallen voor die rol", aldus Matteo.

Matthias Schoenaerts

"Eerst ging Jan Verheyen deze film maken. Maar nu is de kogel dus door de kerk en het wordt Robin. Het project is nu ingediend en hopelijk krijgen we geld van het VAF om die film te maken.” Matteo hoopt vooral dat deze film hem hetzelfde brengt als 'Rundskop' voor Matthias Schoenaerts: een hoop nieuwe en grotere kansen.

"Het is een donkere rol in een donkere film. Maar ik heb altijd zoiets willen spelen. Ik heb veel komedie en commerciëlere films gedaan, maar het is leuk om in een arthouse scene terecht te komen. Dat is niet evident, maar ik zoek en leg contacten.”