Matteo Simoni doet opvallende bekentenis: "Anders zat ik nu misschien in de gevangenis"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Matteo Simoni speelt nu in de nieuwe film 'Patser' mee, die straks in de bioscoop te zien zal zijn. Daar speelt hij een Italiaanse Marokkaan, die in de misdaad terecht komt. Matteo kan zichzelf een beetje herkennen in zijn personage, gezien hij in zijn jeugd ook niet altijd een engeltje was.

"Het is niet dat we een zware bende waren, integendeel", aldus Simoni. "Maar we hebben wel alles gedaan wat die typische jeugdboefjes uithalen. Vandalisme enzo... Maar drugs, nee... Ik noem het: 'graaf doen'. Jonge kerels die elkaar uitdagen om zover mogelijk te gaan."

Ooit heeft hij zelfs een molotovcocktail gegooit. "Oké, dat heb ik ooit gedaan, ja... Maar dat was gewoon om stoer te doen. Benzine uit het grasmachine van mijn vader pikken, en er een doek insteken. Pas achteraf hoorde ik dat dat een molotovcocktail was." Matteo was toen een jaar of 16. "Achteraf gezien was dat levensgevaarlijk natuurlijk." 

'Dat was m'n redding'
Maar, hoe komt dan dat het toch nog goed is gekomen met hem? "Van m'n twaalfde tot m'n achttiende zat ik op internaat, en daar werd ik redelijk kort gehouden. En toen ik daarna toneelschool ging volgen, heb ik echt even afstand genomen van Limburg, en me drie jaar volledig op toneel geconcentreerd. Het was m'n redding, denk ik. Anders had ik nu misschien in de gevangenis gezeten."