VTM

Koen Wauters gaat nieuw topprogramma presenteren op VTM, samen met deze twee kleppers

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
VTM pakt uit met een nieuw programma. Voor het nieuwe programma zet het zijn kleppers in. Dat nieuws raakte vandaag bekend.

Het nieuwe programma krijgt de titel ‘Wat een jaar’. Het is een programma dat vrolijk teruggrijpt naar de roemrucht van de vorige eeuw. Koen Wauters is de presentator van dienst. Hij krijgt wekelijks het gezelschap van niemand minder dan Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. Het nieuwe programma moet in 2019 op het scherm te zien zijn.

VTM zet zo verder in op het succes van ‘Groeten uit…’ waar bv’s teruggeflitst worden naar het jaar waarin hij of zij twaalf was. In `Wat Een Jaar!' vormen `captains' Nathalie en Jonas elke aflevering een duo met een BV die het betreffende jaar bewust meemaakte.

Er worden spelletjes gespeeld waarmee de teams geld kunnen verzamelen. In Nederland, waar het programma eerder al liep en bij de eerste aflevering al meteen 2 miljoen kijkers lokte, zijn dat oude guldens, bij ons straks wellicht klassieke Belgische franken. Het duo dat de finale wint, krijgt het bedrag omgerekend in euro en het geld wordt verdeeld onder het deel van het publiek dat juist voorspelde welk team zou winnen.

“Alle hoofdrolspelers worden ondergedompeld in het jaar dat centraal staat in de aflevering”, vertelt presentator Koen Wauters. “Ze worden kapsels en kleding aangemeten die toen in de mode waren, zitten in een typische woonkamer uit die tijd en spelen spelletjes waarbij nostalgische tv-fragmenten, opvallende trends en de grootste hits uit dat jaar voorkomen.” 

“Uiteraard ga ik samen met Nathalie en Jonas ook wel wat zingen in de show', aldus Koen. “Die twee hebben al ruimschoots bewezen prima stemmen te hebben. En wie weet brengen we ook wel eens een Clouseau-hit uit de oude doos.”