Coucke neemt beslissing over situatie van verbannen Deschacht

door: Redactie
Olivier Deschacht werd aan het begin van deze maand door trainer Hein Vanhaezebrouck naar de B-kern verbannen. De ervaren verdediger hoopt dat kersvers voorzitter Marc Coucke Vanhaezebrouck op andere gedachten kan brengen.

“Dat Olivier op mij rekent voor eerherstel? Dat ik kan bemiddelen? Dat is iets anders. Maar sportieve beslissingen neem ik niet. Nooit”, aldus Coucke in Extra Time over de lastige situatie van Deschacht. Het valt dus af te wachten of Coucke Vanhaezebrouck op andere gedachten kan brengen.

Veteranen

Maandagavond maakte Deschacht alvast zijn wederoptreden in een Anderlecht-shirt… bij de beloften. Coucke volgde de eerste helft, alvorens naar Extra Time af te zakken. Tot zijn verbazing zag hij Deschacht het openingsdoelpunt maken.

“Ik dacht, ik ga naar de beloften kijken. Op een gegeven moment wordt er gescoord en het is Deschacht. Ik dacht: ‘Oei, ik zit bij de veteranen. Hoe laat beginnen de beloften eigenlijk?’"

Aan de Extra Time-tafel konden ze de humor van Coucke wel smaeken. "Maar pas op: ik wil benadrukken dat ik heel goed overeen kom met Olivier Deschacht", verduidelijkte Coucke. "Ik heb veel respect voor hem, maar het was wel grappig."