Vandaag bereiken we een absoluut dieptepunt maar daarna komt er een weersverandering

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is vandaag echt weer om binnen te blijven. We beleven een echte ijsdag.

Vandaag bereiken we in deze ijsweek het absolute dieptepunt. De temperatuur komt niet boven het vriespunt uit en blijft steken op -2 graden. De gevoelstemperatuur ligt echter nog een stuk lager. Wie vandaag buitenkomt, zal aanvoelen alsof het -10 graden is.

Het goede nieuws is dat het daarna minder koud gaat worden. Na vandaag staan we aan het begin van een weersverandering. Beetje bij beetje gaat het warmer worden.

Dat gaat dit weekend al voelbaar zijn. Zondag kan het kwik al stijgen tot zo’n 6 graden. Maandag wordt het zelfs 9 graden. De ijskoude wind raken we ook kwijt, dus het gaat ook een stuk warmer aanvoelen.

Al is er wel een keerzijde aan de medaille. De koude en de wind mogen we dan al wel kwijt zijn, de regen is terug in het land. Bovendien krijgen we de zon een pak minder te zien de komende dagen.

Dat we minder zon hebben, zal voor veel Vlamingen weer een domper zijn. Na een sombere november en december deed de zon velen extra deugd. 

Dat opnieuw sombere weerbeeld blijven we wel een tijdje behouden. De komende twee weken blijven storingen ons land teisteren. Dat zal leiden tot erg wisselvallig weer. De temperaturen schommelen tussen de 5 en 10 graden.

Tags weer winter