Wordt Gert Verheyen volgend seizoen T1 bij één van deze Belgische clubs?

door: Redactie
Staat Gert Verheyen volgend seizoen aan het roer bij een club uit de Jupiler Pro League? Het is best mogelijk, want de huidige selectieheer van de nationale U19 staat te popelen om zijn kans te wagen bij een Belgische eersteklasser. "Ik wil het proberen", aldus Verheyen, die lange tijd de boot afhield.

"Ik heb tot dusver altijd 'neen' gezegd tegen aanbiedingen om een club te trainen, - de U19 was mijn prioriteit -, maar na de eliteronde zeg ik inderdaad niet meer 'neen'. Het kriebelt", aldus Verheyen in Het Laatste Nieuws. "Omdat veel ploegen (KV Mechelen, Waasland- Beveren..., nvdr.) die een trainer zochten, naar mij belden, ben ik stilaan beginnen nadenken: 'Waarom niet?' Dat wil niét zeggen dat ik om het even wat ga aanvaarden."

"Ik weet dat ik zal ontslagen worden en ik aanvaard dat"

Toch zal Verheyen niet in eender welk project stappen. Hij stelt meteen enkele belangrijke voorwaarden: "Aan een seizoen kunnen beginnen. Inspraak hebben in de samenstelling van de kern. Grotendeels zelf mijn staf kunnen samenstellen. En het moet allemaal mijn huidige twee jobs (U19-coach en tv-analist, nvdr.) financieel kunnen compenseren - ik ga niet voor minder trainer worden; ik ben geen onnozelaar."

"En als straks niémand mij wil, evengoed, hé. Ik moét geen trainer worden in eerste klasse - ik zal even gelukkig zijn. Maar ik wil het wél proberen, en zien hoe ver ik kan geraken. Ik weet dat ik zal ontslagen worden - zoals iedereen - en ik aanvaard dat."

"Ik durf ploeg te laten sjotten zoals ik het wil"

Maar dat de 47-jarige ex-speler van Club Brugge in eigen kunnen gelooft, is wel duidelijk. "In alle bescheidenheid durf ik te stellen dat ik een ploeg kan laten sjotten zoals ik het wil. Althans op jeugdniveau - ik weet zelf niet of ik dat kan doortrekken naar het alledaagse werk bij een club", besluit Verheyen.

Het is niet uitgesloten dat ploegen als Waasland-Beveren en KV Mechelen in aanloop naar volgend seizoen nog eens aan Verheyen denken - en hem polsen - nu blijkt dat hij geïnteresseerd is om trainer te worden in de Jupiler Pro League.