Meer schokkende feiten bekend over student die andere studentes filmde in de douche

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Een Brugse student Chemie werd twee weken geleden betrapt toen hij een andere studente wilde filmen terwijl ze aan het douchen was in Home Vermeylen in Gent. Er zijn nu nog meer schokkende feiten bekendgeraakt over de filmende student.

De student heeft nog minstens tien andere slachtoffers hebben gemaakt. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Op zijn pc werd bewijsmateriaal gevonden en op basis daarvan werden de andere slachtoffers door de politie geïdentificeerd en gecontacteerd. De masterstudent filmde met zijn gsm vanuit het douchehokje naast zijn slachtoffers en maakte gebruik van openingen boven en onder de afscheiding.

Home Konvent, het overkoepelend orgaan van alle universitaire homeraden, overweegt nu om drastische maatregelen te nemen. Ze willen de douches aanpassen zodanig er niets meer kan gebeuren en studenten zonder zorgen een douche kunnen nemen.

Student mag nog wel lessen bijwonen

De feiten raakten twee weken geleden bekend en toen werden de student al enkele tuchtmaatregelen opgelegd. Hij is uit de homeraad gezet en mag niet meer binnen in de universitaire homes. De student in kwestie mag nog wel de lessen bijwonen.

Al zou het best kunnen dat er nog extra maatregelen komen. Die zullen dan genomen worden door een tuchtcommissie. Op 15 maart weten we meer want dan zal die tuchtcommissie een uitspraak doen over de hele zaak.