Ziekenhuis heeft zeer slecht nieuws over 74-jarige schaatser die woensdag door het ijs zakte

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Er is geen goed nieuws over de schaatser die vorige week door het ijs is gezakt. Dat raakte maandag bekend.

De 74-jarige man zakte afgelopen woensdag door het ijs op de Assebroekse Meersen in Brugge. Op dat moment was het echter verboden om te schaatsen. VTM-Nieuws meldt dat de man inmiddels is overleden. Het nieuws werd ook bevestigd door de Brugse politie.

De man was aan het schaatsen toen hij door het ijs schoot. Op dat moment lag het ijs nog maar enkele centimeters dik, niet voldoende dus om er al veilig op te schaatsen.

De bejaarde man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij nu ook overleden. Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet met de hele zaak. Die krijgt mogelijk nog een staartje.

De familie zou wel eens de stad Brugge kunnen aanklagen. Rond de schaatsvijver stonden er immers geen waarschuwingsborden. Een argument waar men bij de stad niet wakker van ligt. Volgens hen is het altijd verboden om te schaatsen op de Assebroekse Meersen, tenzij er expliciete toestemming is gegeven, wat in deze zaak dus niet het geval was.

De advocaat van het slachtoffer zal nu moeten proberen om te bewijzen dat men onzorgvuldig was bij de waterplas. Het zal voor de advocaat niet makkelijk worden. De rechter zal dan uiteindelijk moeten bepalen wie er gelijk heeft.