Congolese asielzoeker in ons land krijgt strenge straf nadat hij zijn beste vriend heeft aangerand

bron: Belga/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
De Brugse correctionele rechtbank is niet mals voor een Congolese asielzoeker. De correctionele rechtbank maakte vandaag de straf bekend.

De 24-jarige J.B. leerde zijn slachtoffer kennen bij een katholieke beweging. De jonge vrouw leerde de asielzoeker onder meer het praten van Nederlands en zo ontstond er een hechte vriendschap. Op 31 december 2016 vierden ze samen met enkele vrienden oudejaarsavond in Oostkamp. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Maar het was na dat feestje dat het misliep. De asielzoeker kroop bij zijn slachtoffer in bed en begon ondere andere haar borsten te betasten. Hij stopte pas toen iemand in de kamer binnenstapte.

Toch vroeg de verdediging nog de vrijspraak. J.B. gaf echter toe dat hij een fout maakte door de kamer van de vrouw binnen te gaan. “Ik wil opmerken dat het slachtoffer niet begon te roepen toen mijn cliënt de kamer binnenkwam en de vrouw in kwestie heeft na de feiten gewoon rust doorgeslapen. Mijn cliënt heeft zich ook verontschuldigd en de dag daarna zijn ze gewoon samen naar huis gefietst.”

Het slachtoffer deed pas twee dagen later aangifte. Ze kreeg van de rechtbank een schadevergoeding van 750 euro toegewezen. De Congolese asielzoeker kreeg ook een celstraf van 12 maanden met uitstel.