VTM

Tinneke uit ‘De Buurtpolitie’ geschrokken na heftig incident: “Dit kan absoluut niet de bedoeling zijn van het programma”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Elke dag kijken er veel kinderen naar ‘De Buurtpolitie’. Maar niet alleen kinderen, ook mensen met minder goede bedoelingen.

“Straf, hé. Maar 't is wel de eerste keer dat ik zoiets hoor”, reageert actrice Nicoline Hummel, die de rol van Tinneke speelt, in TV-Familie. “En ik werk nu toch al vier jaar bij `De Buurtpolitie'. Het gaat dus echt wel om een alleenstaand geval.”

“Want ja, het kan niet de bedoeling zijn dat `De Buurtpolitie' de aanzet geeft om misdaden te plegen. Ik stel dan ook voor dat kijkers het bij onschuldige dingetjes houden als ze per se iets willen naspelen. Per ongeluk isolatieschuim in je haar spuiten, bijvoorbeeld. Daar kan iedereen om lachen.”

Nicoline weet dat De Buurtpolitie een voorbeeldfunctie heeft. “Er kijken nu eenmaal veel kinderen', zegt ze. “En het programma heeft vooral een positieve invloed, hoor. Zo halen wij de drempel om naar de hulpdiensten te stappen naar omlaag. Want in de reeks blijkt de politie best makkelijk bereikbaar.”

”Toen `De Buurtpolitie' pas begon, wilden we een familieprogram­ma maken”, licht Nicoline verder toe. “Maar gaandeweg werd duidelijk dat onze fans vooral kinderen zijn. Daarom worden er al een tijdje geen dode lichamen meer getoond. En de acteurs mogen niet al te veel vloeken als ze worden opgepakt.”