VTM

Tinneke uit ‘De Buurtpolitie’ krijgt zeer vreemde vraag van ongeruste burger die zorgen maakt om zijn eend: “En dat is niet de eerste keer”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Nicoline Hummel besloot onlangs om haar aandeel in ‘De Buurtpolitie’ drastisch te verminderen. Ze vond dat ze te weinig tijd had om andere dingen te doen.

Voor de makers van de reeks een probleem dat ze oploste met een andere hoofdinspecteur die Koen Baetens (rol gespeeld door Andy Peelman) zal vergezellen. Die keuze viel op Charlotte De Groof, die de rol speelt van Lotte.

De actrice zal mogelijk snel ondervinden dat meespelen in ‘De Buurtpolitie’ ook gevolgen kan hebben. Daar weet Nicoline alles van. “Het programma heeft vooral een positieve invloed, hoor. Zo halen wij de drempel om naar de hulpdiensten te stappen naar omlaag. Want in de reeks blijkt de politie best makkelijk bereikbaar”, merkt Nicoline op in TV-Familie.

“Wij worden vaak gecontacteerd voor `interventies', ja', lacht Nicoline. “Kijkers sturen dan een berichtje omdat hun buren veel ruzie maken. En ik kreeg ook al eens een telefoontje van iemand die zag dat er een eend vastzat in een vijver…”