Ouders van doodgereden Jessy razend: "Lafaard, hij steekt het mes weer in de wonde!"

door: STS
Jessy Dewildeman
Afbeelding bron: Facebook.com/jessy.dewildeman

De ouders en broer van Jessy Dewildeman (24), die samen met haar vriendin Wibe Bijls (25) in Italië werd doodgereden door een bestuurder onder invloed, zijn razend op de man. Die daagde niet eens op in de rechtbank.

Jessy en Wibe reden vorig jaar op de snelweg in de buurt van Rome, toen ze zagen dat er een ongeval was gebeurd. Ze stapten uit om te helpen, maar werden vervolgens aangereden door een wagen.

De twee vriendinnen uit West-Vlaanderen kwamen om het leven. De 53-jarige bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Hij was onder invloed van alcohol en vijf soorten drugs. Hij had geen rijbewijs, want dat was eerder al ingetrokken.

De families van de slachtoffers trokken naar Rome, waar de bestuurder enkele dagen geleden voor de rechtbank moest verschijnen. Maar hij daagde niet op, tot hun grote ergernis.

"Lafaard. Het is laf, hè, hier niet zijn", zei de vader van Jessy op VTM. "Een klein beetje respect kan al veel doen."

"Ik had graag in zijn ogen gekeken en hem eens doen beseffen wat hij van mij afgepakt heeft", zei de moeder van Jessy. "Dit steekt het mes weer in de wonde. Ik kan dat moeilijk verwerken."

"Kwaad? Natuurlijk ben je kwaad. Maar het is onherstelbaar. Het kan niet meer veranderen", zei de broer van Jessy. "Ik kan hier nu alles kort en klein slaan, maar dat heeft ook geen zin."

Het proces zou nog lang gaan duren. Pas over een jaar zullen de nabestaanden van de slachtoffers weten welke straf de doodrijder van hun dochters krijgt.